O grijă mai puțin. Scăpăm de taxa Radio-TV!

796
6
O grijă mai puțin. Scăpăm de taxa Radio-TV! - tvradio-1481906427.jpg

Articole recomandate

Am scăpat, în sfârșit, de taxa Radio-TV. După ce ani de zile am fost puși în situația de a o plăti, iată că, în cele din urmă, Curtea Constituțională a decis că legea adoptată de Parlament, prin care se elimină 102 taxe nefiscale, printre care taxa Radio-TV, este constituțională. 


În urmă cu aproximativ două luni, Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, a adoptat Legea privind eliminarea a peste 100 de taxe, inclusiv taxa Radio-TV. Populația mai poate avea un motiv de bucurie, în sensul că, din totalul taxelor propuse pentru a fi eliminate, fac parte și timbrul de mediu pentru autovehicule, dar și alte taxe consulare și de cetățenie, taxe de la Registrul Comerțului, taxa suplimentară pentru eliminarea pașaportului, taxe pentru pierderea sau modificarea actelor și taxe extrajudiciare de timbru și taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv. 


Ca urmare, deputații au adoptat în unanimitate legea privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale, inclusiv taxa Radio-TV, respingând astfel varianta comisiei de specialitate care a stabilit menținerea taxei pentru posturile de radio și televiziune publice. Așadar, propunerea legislativă stabilește eliminarea taxelor Radio-TV, atât pentru persoane fizice, cât și pentru firme, cheltuielile de bază ale radioului și televiziunii naționale urmând a fi susținute de la bugetul de stat. 


La ora actuală, valoarea taxei Radio-TV plătită de persoanele fizice are o valoare diferită decât cea plătită de firme. Valoarea acestor taxe pentru persoanele juridice are următorul cuantum: taxa radio pentru persoane juridice fără salariați - 2,5 lei/lună; microîntreprinderi - 10 lei/lună. În cazul persoanelor juridice cu sediul în România, inclusiv filialele acestora, sucursalele și celelalte subunități ale lor, dar fără personalitate juridică, sucursalele sau reprezentantele din țară ale persoanelor juridice străine, abonamentul este de 30 lei/lună. 


În ceea ce privește taxa TV, persoanele juridice fără salariați plătesc 4 lei/lună, iar microîntreprinderile - 15 lei/lună și persoane juridice cu sediul în România - 50 lei/lună. Cele mai mici sume le plătesc, bineînțeles, persoanele fizice, valoarea taxei Radio-TV fiind de 6,5 lei. Cele două taxe sunt incluse în factura de energie electrică. 


Comentează știrea

alex_ct
17 decembrie 2016
Scăpăm de taxa Radio-TV?

Articolul induce lumea in eroare. Legea respectiva a foast retrimisa in parlament, de catre presedinte, tocmai din cauza celor doua taxe. Ziaristi, informati-va si dati stiri corecte si reale.

DODO
17 decembrie 2016
chiar asa ?

scapam de plata directa a tvr dar financiar tot noi o platim cu bani de la buget iar acestia tot din buzunarul nostru ies asa ca pe mine ma lasa rece grija parsiva a lui Dragnea Si asta este valabil pentru toate taxele anulate Praf in ochii naivilor

caprinel
17 decembrie 2016
sandu

Lass ca vine si muiutzul cu timbrul de mediu. Se scoate, dar se va aplica la toti, ca un impozit anual, sub o alta forma. E mai bine, mai putina alegatura dupa acte, daca la anu' vreau s klasse de 3500cm3, nu trebuie sa imi vnad un rinichi pentru timbru, il tin un an, imi fac hatarul si gata, dupaia trec la tico pe gepeleu.

ali-baba
18 decembrie 2016
toate bune si frumoase

mda, numai taxa (nelegala si abuziva; CCR s-a pronuntat impotriva taxelor de sanatate obligatorii) de sanatate platita obligatoriu de cei fara venit se mentine... Halal tara si elite! Si ce faceti cu boschetarii? II somati sa va plateasca? Cu majorari?

ali-baba
18 decembrie 2016
IMPOZIT TIMPIT

azi nu conteaza atit de mult cilindreea, ci puterea. Un motor de 1800cmc supraturat, cu turbo, iti scoate o putere mai mare decat unu de 3000cmc la o turatie joasa. Dar timpiteii nostri au ramas tot la cilindreea motorului, ca pe vremea lui Pazvante ("Chioru'"). (Si cel supraturat polueaza mult mai mult, datorita arderii incomplete...)

Răspuns la: sandu
Adăugat de : caprinel, 17 decembrie 2016
Lass ca vine si muiutzul cu timbrul de mediu. Se scoate, dar se va aplica la toti, ca un impozit anual, sub o alta forma. E mai bine, mai putina...
Marcel
14 ianuarie 2017
Taxe

Guvernul va investi banii contribuabililor în acțiuni de trezorerie cu scadenta semestriala și ajutorul financiar pentru TVR se va face din devalorizarea leului. Ce este greu de înțeles?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2375 secunde